Dobro došli na www.koamsdazdk.com.ba
 
   
 

Ovo je prvi korak na Vašem putu da postanete član najveće omladinske organizacije u našoj zemlji.  Članstvo u Asocijaciji mladih SDA je dobrovoljno. Članovi AM SDA BiH mogu biti članovi i simpatizeri SDA BiH od 15 do 30 godina starosti. Da biste postali član Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA ZDK morate biti nastanjeni u ZE—DO kantonu. Pristupnica AM SDA se može dobiti u svakoj općinskoj organizaciji Asocijacije mladih.

   

     

     
  <<< Nazad
 

 

JAČAJMO BIH

Design by Mirza


 
 
 15/ 01/ 12  13:20h                                                         Preuzeto sa vipromo.ba
 

Asocijacija mladih SDA Visoko održala je danas press konferenciju, na kojoj se prezentovao rad Asocijacije u 2011. godini, te predstavljao plan programa rada za 2012. godinu.

U mjesecu martu Asocijacija mladih SDA Visoko će obilježiti 8. mart Međunarodno dan žena, u aprilu je planirana realizacija projekta od ekološkog značaja za općinu Visoko, a u maju je planirano obulježavanje 6. maja (Đurđevdan) i to je projekat koji AM realizira već dvije godine, te ove godine očekuju još bolju realizaciju ovog projekta. Prethodnih godina AM SDA realizirala je nih prodajnih izložbi za Zavod Drin Fojnica, te je također planirano da se ovakva jedna prodajna izložba organizira i u junu, dok se istog mjeseca također planira realizacija projekta “Sportom protiv droge”.

Za 11. juli je po prvi put planirano obilježavanje Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, simboličnim nazivom “Kolektivno sjećanje”. Projekat će se obilježiti kroz izložbu fotografija i prikazivanje filma o stradanju Srebreničana, kao i svjedočenja i njihova iskustva na putu za preživljavanje. Ovaj projekat bi se realizirao sa Centrom za pravdu i pomirenje. U augustu AM SDA Visoko će nastaviti sa realizacijom tradicionalnih iftara za članove Asocijacije.
I ove godine će na prigodan način obilježiti drugi dan Ramazanskog bajrama, koji se obilježava kao Dan šehida, a u mjesecu oktobru će bit obilježena godišnjica smrti prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine, rahmetli Alije Izetbegovića.

AM SDA Visoko će se aktivno uključiti u rad Povjereništva SDA Visoko i procese koji slijede planom i programom rada Povjereništva. Kako je to bila praksa i do sada, Asocijacija će se aktivno uključiti u predizbornu kampanju za predstojeće lokalne izbore 2012. godine, gdje će dati punu podršku kandidatima na ovogodišnjim izborima. Iz AM SDA Visoko poručuju da im je cilj da Visoko dobije epitet urbane lokalne sredine i da se kroz kapacitete koje posjedujemo zajedničkim snagama borimo za bolje sutra.

 

vipromo.ba

 

 


All righs reserved.