Dobro došli na www.koamsdazdk.com.ba
 
   
 

Ovo je prvi korak na Vašem putu da postanete član najveće omladinske organizacije u našoj zemlji.  Članstvo u Asocijaciji mladih SDA je dobrovoljno. Članovi AM SDA BiH mogu biti članovi i simpatizeri SDA BiH od 15 do 30 godina starosti. Da biste postali član Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA ZDK morate biti nastanjeni u ZE—DO kantonu. Pristupnica AM SDA se može dobiti u svakoj općinskoj organizaciji Asocijacije mladih.

   

     

     
  <<< Nazad
 

 

JAČAJMO BIH

Design by Mirza


 
 
 25/ 11/ 11  13:16h                                                                Postavio:Mirza Ganić
 

Mirza Ganić,

Sinoć je u Zenici u prostorijama Stranke demokratske akcije održana svečana sjednica Kantonalnog odbora Asocijacije mladih SDA Zeničko – dobojskog kantona u povodu 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine i u povodu 1433. Hidžretske nove godine.

Pored predsjednika Općinskih odbora AM SDA Zeničko-dobojskog kantona, na svečanoj sjednici bili su prisutni i mladi vijećnici koji su kroz svoj rad i angažman podijelili iskustva i mišljenja o radu i djelovanju u općinama iz kojih dolaze.

Tokom svečane sjednice održan je čas historije o značaju i važnosti 25. novembra koji je održao profesor historije Eldin Ohran. Tom prilikom kroz historijsko ogledalo date su historijske činjenice i podaci koji su vodili ka očuvanju Bosne i Hercegovine.

Naglašeno je da je Bosna i Hercegovina svoju državnost imala u periodu Srednjeg vijeka, te da je u daljnjem historijskom periodu imala status pokrajine u doba Osmanske vladavine, pa sve do Drugog svjetskog rata kada je i održano zasjedanje ZAVNOBIH-a (1943. godine), kada je dobila punu svoju državnost u administrativnom smislu koji je tada podrazumijevao modernu državu.

Tada je Bosna i Hercegovina kao teritorijalna jedinica dobila Parlament, Vladu, administrativne bolnice, škole i dr.

Članovi Kantonalnog izvršnog odbora AM SDA Zeničko-dobojskog kantona, kao i predsjednici Općinskih organizacija AM SDA dali su punu podršku integritetu i suverinitetu države Bosne i Hercegovine.

SRETAN DAN DRŽAVNOSTI!!!

 

 


All righs reserved.